Tanker om seksualitet

Jeg arbejder med seksualitet, oplevelsen af kroppen og identitet, oplevelsen af sammenhæng og håndtérbarhed i livet!

Vi har – i samfundet – meget lidt sprog for intimitet og seksualitet. Her er nogle af mine refleksioner over begrebet/oplevelsen af seksualitet:

Seksualiteten er der hvor der ikke kan skelnes mellem krop og sjæl. Der hvor dine sansninger er nerver og muskler, som oplever med hele den historie de har levet. Din krop er dig og alt det du har oplevet og overlevet, med hver en celle og sansning. Den udgør din måde at opleve glæde og sorg, lyst og ulyst. Den kan være helt privat eller i øjeblikke deles og dermed forandres og nydes med en anden.

Det kan give en oplevelse af større frihed at få sprog for, og give en stemme til seksualiteten. Så den kan bringes i ro eller vækkes til live og drages omsorg for.
I en, eller flere, kulturer hvor der er store forventninger, men ikke tilbydes ord for den personlige lyst/ulyst, kan det være svært at opleve at man selv har muligheder. Ved at blive opmærksom på lige netop din måde at mærke lyst/ulyst, kan du skabe plads til at undersøge hvad du vil.

Jeg arbejder med den narrative metafor- det giver så godt mening at undersøge sin personlige fortælling om egen seksualitet – og betragter seksualiteten som meget mere end sex. 

Seksualitet er for eksempel:

Lyst – Iver, drift, tørst, initiativ, ro varme, spænding/afslappelse, behag, glæde, udløsning, forløsning, tilfredsstillelse, væske

Ulyst – kvalme, passivhed, resignation, vrede, tørhed, utryghed, tvivl

Impuls – rytme

Seksualitet er også:

At få fornemmelse for dine muskler i bækkenbunden, så de kan afspændes og få friere blodtilførsel. At overveje hvordan du forholder dig til udflåd og lugte/dufte fra din krop. Og i det hele taget få sammenhæng. Sammenhæng mellem krop og følelser. Mellem det du ønsker og det, der sker.